torstai 17. helmikuuta 2011

Liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja elämästä nauttimista

Elämässäni on sen verta haasteita, että ilman kunnon ulkoilua auringonpaisteessa on mieleni huomattavasti harmaampi ja energiaa ei tunnu löytyvän. Liikkuminen korkeilla sykealueilla antaa huomattavan määrän endorfiineja jotka vääntävät kaikki kytkimeni asentoon ON ja pitävät ne siinä seuraavat kolme päivää. Samaan lopputulokseen pääsee tietenkin muutamallakin S kirjaimella alkavalla sanalla, mutta jätetään ne sikseen ja keskitytään liikkumaan.

Torstai on toivoa täynnä XD

Torstai 17.2.2011

Päätin aamulla vakaasti pitää lepopäivän.

Hah. Pitääkin jatkossa pitää näitä lepopäiviä useammin.. 
Sillä kaikki pyykit on pesty ja kämppä kiiltää..
Roskiskaapista se ajatus sitten lähti XD
¤Lapsityövoiman osuudesta pölyjen pyyhinnässä ja jääkaapin pesussa kiistellään; ainakin viikkorahapäivään asti.¤

Tää viikko on mennyt saikulla ja vapaapäivillä. Häntäluu ja oikeanpuoleinen SI nivel (?) vääntyivät ja kolhiintuivat yhteenotossa maan jääpeitteen kanssa sunnuntai-iltana. Se kirpaisi niin että maanantaina lekurireissun jälkeen vetelin surutta suurta herkkuani leipäjuustoa 450g. Kaloreita vaivaiset siinä herkussa 1382 kcal. Ilman tätä notkahdusta olisi päivän saldo näyttänyt liiankin hyvältä 1455 kcal + leipäjuusto.

Tavoitteena siis syödä 1500-1800 kcal vuorokaudessa kiloklubin ohjeiden mukaan. Kasvisten ja proteiinin syönti tuplaantunut vuodenvaihteen jälkeen=)

Liikkua olisi tarkoitus päivittäin, jollei sisäliikunta salilla innosta tai ei siihen ole aikaa, niin kotoa löytyy jumppapallo ja käsipainot..Ne ovat toki pölyttymiskäytössä olleet hetken jos toisenkin..kröhöm. Seuraavaksi talouteen olisi suunnitteilla 8 kg kahvakuulan hankinta. Ja Wii Fit..Mutta aikani ei taida vielä antaa periksi pelailuun.
Ettei aikani vain kävisi pitkäksi niin perheeseeni kuuluvat 5- ja 6- vuotiaat tyttäreni, sekä kaksi nuorta Kiinanharjakoiraa. Joten hyötyliikuntaa ja ulkoilua päivittäin tiedossa. Vauhtia ja vipellystä ei todellakaan elämästä puutu.


Kiloklubissa on tarkoitus kerätä koneelle kaikki syöty ravinto ja liikunta sekä seurata painon edistymistä ja kiinteytymistä. Itselleni kaloreiden seuraamisen lisäksi on tärkeää, että ohjelmisto kertoo selkein värikoodein, milloin ruuan suhteet ovat tasapainossa. Tietysti haluan että viikosta toiseen voisin seurata vihreätä rivistöä. Tähän vaaditaan yli 600g kasviksia päivittäin, energiasta yli 25% tulee tulla rasvasta ja tästä alle 30% saa olla eläinperäistä nk. huonoa rasvaa. Lisäksi herkkuja saa syödä alle 100g päivässä / alle 10% koko päivän tarpeesta. Kuidun saantiakin vahditaan; vähintään 75% viljatuotteista on oltava kuitupitoisia yli 6g/100g ja kuitua on saatava vähintään 25g päivässä.

Ateriarytmini on hiukan vinksallaan.. Tai oikeastaan samanlainen unirytmini kanssa.. unirytmiäni taas sekoittaa vuorotyö. Ja vuorotyötä tämä muu elämä =) Syön n. 300-600 kcal aamupäivän aikana ja tämä koostuu yleensä proteiinipitoisesta aamupalasta. Jos olen aamuvuorossa niin syön vastaavasti enemmän hiilareita (esim. kaurapuuroa) jaksaakseni touhuta, mutta protsku pitää ehdottomasti paremmin nälkää loitolla. Iltaa kohden kiihtyvästi syön välipalaa ja oikeaa ruokaa, niin että illasta riippuen päivällinen ajoittuu klo 16-22.30 välille XD. Ihan kun näitä haasteita ei tarpeeksi olisikaan niin sitten pitäisi huolehtia vielä energiaa tasaisesti koko päivälle. Se nyt on vielä hakusessa kuten päivän ohjelma osoittaa:



Aamupäivän ruokailut ja kahvit: 500 kcal
Kahvia, hedelmiä, taikaruissämpylää, kalkkunaa ja rahkaa.
Siivousta


Iltapäivä: 215 kcal
Banaani ja myslipatukka 
Lisää kotitöitä, ulkoilua koirien kanssa - 15 pakkasta, mutta aurinko paistaa.


Ilta klo 17.30 Kiljuva nälkä 734 kcal
Broileria n. 350g, vähän currykastiketta ja 1 dl ruispastaa, 350g kasviksia 
Oleilua perheen kera


klo 18: 290 kcal
Kahvia ja banaanilastuja

Lopputulos: Iltapalalle ei jäänyt yhtään kaloreita tuhlattavaksi, ei myöskään onneksi tilaa. Loppuilta meni oleillen kun vatsa esti kaiken liikkumisen.  =/ Ei hyvä, ei. Tästä ei suunta ole kuin ylöspäin.



Mutta maanantain yhden keltaisen kuitupallon ja punaisen energiapallon jälkeen taas vihertää. Kaikki pallot ti, ke ja torstai =) Voittajaolo. Kaloritkin kohillaan, vyötärö kaventuu ja liikuttukin on tälle viikolle asetettujen rajoitteiden mukaisesti, mutta kuitenkin liikuttu. .